Интересни статии

 • Артроза на рамениот зглоб. Симптоми и степени на развој. Причини за развој, фактори на ризик. Дијагностика и методи на лекување.
  25 март 2022
 • Третман на болка во коленото зглоб го пропишува лекар. Но, можете да ја отстраните отокот и да ја намалите непријатноста дома, користејќи докажани народни лекови, чии рецепти се опишани во статијата.
  13 март 2022
 • Вреди да се запознаете зошто боли под левото рамо од зад грб, за да знаете кој лекар да побарате помош и во кои случаи да повикате брза помош.
  5 Јануари 2022
 • Дали знаете како се манифестира и како да се третира остеохондрозата на градите? Оваа болест е многу тешко да се препознае и уште потешко да се излечи, но постојат успешни методи. Деталите се во статијата.
  20 Декември 2021
 • Знаци и манифестации на остеохондроза на цервикалниот, торакалниот и лумбалниот 'рбет. Првите симптоми на болеста и како да се препознае во рана фаза.
  19 Декември 2021
 • Луѓето на кои им е дијагностицирана остеохондроза на 'рбетот дури и не знаат колку е опасна оваа болест. Зошто се појавува патологија и што да направите за лекување? Дали е можно да се запре развојот на болеста? Одговорите во статијата.
  13 Декември 2021
 • Кои се причините за болките во грбот во лумбалниот предел и како да се ослободите од нив.
  7 Декември 2021
 • Кои се симптомите и клиничките знаци на болки во зглобовите? Дијагноза на остеоартритис. Третмани кои помагаат да се ублажат болките во зглобовите.
  6 Декември 2021
 • Можни причини за болки во грбот во лумбалниот предел и ефективни начини за ублажување на болката.
  6 Декември 2021
 • Што е артроза на коленото? Зошто се јавува артроза на коленото зглоб? Симптоми и дијагноза на болеста.
  5 Декември 2021
 • Со остеохондроза на цервикалниот 'рбет, пациентот доживува непријатност и болка. Третманот е насочен кон ублажување на болката и враќање на подвижноста. Методи за лекување на цервикална остеохондроза - земање лекови, гимнастика и масажа, хирудотерапија, народни лекови.
  5 Декември 2021
 • Што е дегенеративно заболување на дискот на торакалниот 'рбет од 1-4 степени. Општи симптоми и знаци, во зависност од засегнатиот пршлен. Причини за појава. Дијагностика и третман. Последици и компликации. Превентивни мерки. Одговори на вообичаени прашања за остеохондрозата на дојката.
  5 Декември 2021
 • Како да се ублажи нападот на болка во 'рбетот - дијагностика и лекови. Болката во 'рбетот може да се концентрира во горниот или средниот дел на грбот, или во сакралниот регион, а третманот зависи од тоа.
  5 Декември 2021
 • Зошто се јавува болка во вратот: веројатни причини и болести. Методи за лекување на болка во вратот со помош на гимнастика и народни лекови. Превентивни препораки.
  4 Декември 2021
 • Остеохондрозата на цервикалниот 'рбет, која ги зафаќа интервертебралните дискови, е најчеста болест. Кои се причините, симптомите и последиците од патологијата и како да се излечи цервикалната остеохондроза дома? Постапката за изведување терапевтска самомасажа.
  4 Декември 2021
 • Како да се лекува остеохондрозата дома користејќи традиционална медицина? Рецепти за хербални лушпи, масти и триење, облоги, лековити бањи. Превенција на почетокот на болеста.
  4 Декември 2021
 • Зошто болат зглобовите на прстите, причини и третман, истовремени болести и симптоми. Синдром на болка само во десната или левата рака, дијагностика, методи на терапија.
  4 Декември 2021
 • Болка во грбот во лумбалниот предел - како да се лекувате дома. Причини за болки во грбот: хернија на дискови, остеохондроза.
  4 Декември 2021
 • Што е остеохондроза на цервикалниот 'рбет, зошто и кој ја има. Симптоми и дијагностички методи. Принципи и методи на лекување, прегледи на пациенти за болеста.
  4 Декември 2021
 • Зошто боли грбот во лумбалниот регион: причини и веројатни болести. Опции за лекување на болка и превенција од болка.
  31 Август 2021
 • Во третманот на остеохондроза, се користат разни видови на физиотерапија, исто така во статијата: третман на зглобови, третман на болка во грбот, третман на болка во вратот, третман на болка во грбот.
  5 Јули 2021
 • Причините за развојот и карактеристичните симптоми на артроза на зглобот на колкот. Правила и методи на лекување на болеста.
  1 Јануари 2021
 • Причини за болка во грбот и симптоми на веројатни болести. Како да се ослободите од болката во грбот дома: лекови и народни лекови.
  20 Декември 2020
 • Како да се третираат цервикална остеохондроза, симптоми и знаци на цервикална остеохондроза, методи за лекување на остеохондроза на цервикален 'рбет, како да се излечи цервикална остеохондроза дома, начини за спречување на болеста, прегледи.
  28 Ноември 2020
 • Зошто е важно да се разликуваат артритисот и артрозата на коленото зглоб: нагласи. Која е разликата помеѓу артритисот и артрозата? Знаци на артритис. Знаци на артроза. Третман на лезии на зглобовите. Превенција, вежбање, правилна исхрана.
  13 Ноември 2020
 • Остеохондроза на торакален 'рбет - симптоми и знаци на болеста. Карактеристики на торакална остеохондроза. Фази на болеста. Симптоми на остеохондроза на дојка. Дијагностика.
  9 Ноември 2020
 • Третман на остеохондроза на лумбалниот 'рбет. Дијагностика. СимптомиТретман. Протокол и шема. Прва помош. Забележителни и оперативни методи. Колку да се лекува. ПревенцијаЗаклучок.
  9 Ноември 2020
 • Остеохондроза на симптоми на цервикален 'рбет и третман дома. Улогата на 'рбетот. Причини за остеохондроза. СимптомиТретман на само-лекување.
  9 Ноември 2020
 • Остеохондроза на цервикалниот 'рбет - симптоми и третман. Причини за остеохондроза на цервикалниот 'рбет. Развој на остеохондроза. СимптомиДијагноза на болеста. Третман на остеохондроза. Помош при силна болка. Третмани за физиотерапија. ДиетаТерапија за вежбање
  9 Ноември 2020
 • Остеохондроза на симптомите и третманот на лумбалниот 'рбет, главните симптоми, степенот на лумбална остеохондроза, што да се прави во случај на егзацербација на болеста, дијагноза, спречување на остеохондроза на лумбалниот' рбет.
  9 Ноември 2020
 • Откријте во нашата статија за симптомите и причините за цервикална остеохондроза. Компликации на болеста. Третман со различни методи.
  9 Ноември 2020
 • Дијагностика и третман на аптроза на пулсен циклус. Како да се идентификува и третира артрозата на коленото зглоб, причините за артроза, симптомите, третманот.
  8 Ноември 2020
 • Причини за цервикална остеохондроза. Главните симптоми и манифестации на болеста. Ефективни опции за терапија и превентивни мерки.
  8 Ноември 2020
 • Причини, знаци и симптоми на артроза на колен зглоб. Можни компликации на болеста и методи на нејзино лекување.
  8 Ноември 2020
 • Главните симптоми и фази на развој на остеохондроза на цервикалниот 'рбет. Опции за третман и можни компликации на болеста. Превентивни препораки.
  8 Ноември 2020
 • Ефективни опции за третман на артроза: лекови и физиотерапија, масажа и терапија за вежбање, корекција на диета и начин на живот, ортопедски помагала, рецепти за традиционална медицина, влечење на зглобовите и хирургија.
  8 Ноември 2020
 • Како е наредено 'рбетот и причините за развојот на нејзините болести. Симптоми, дијагноза, третман на остеохондроза на 'рбетот.
  8 Ноември 2020